TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Artikelen

Lee-Enfield, geweren
  • Artikel door Wilco Vermeer
  • Geplaatst op 14 augustus 2003

Lee-Enfield, geweren

Het Lee-Enfield geweer werd het standaardwapen van de Britse infanterist. Het is ook één van de bekendste grendelgeweren uit de geschiedenis geworden en werd in diverse varianten geproduceerd tussen 1888 en 1970. Zelfs tot op de dag van vandaag wordt dit wapen nog in actieve militaire dienst gebruikt.

Panzerbüchse 38, Antitankgeweer
  • Artikel door Wilco Vermeer
  • Geplaatst op 24 maart 2003

Panzerbüchse 38, Antitankgeweer

Vanaf de introductie van de tank gedurende de Eerste Wereldoorlog werd op allerlei manieren getracht de infanterie te voorzien van wapens om vijandelijke tanks het hoofd te kunnen bieden. Het meest voor de hand liggend was natuurlijk specialistisch antitankgeschut. De snelheid waarmee de verplaatsing van troepen op het slagveld echter plaats vond stond niet altijd toe dat tijdig de ondersteuning van antitankgeschut mogelijk was. Om tussentijds de eenheden te kunnen beschermen tegen vijandelijke pantserwagens en tanks werd door de strijdende partijen gezocht naar een andere oplossing. Deze werd gevonden in de vorm van een antitankgeweer.